Google Website Translator Gadget

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΨΙΜΟ ΚΥΨΕΛΩΝΠολύ σημαντική μπορεί να είναι η προσφορά των μικρών μας φίλων στις διάφορες εργασίες που έχουμε να κάνουμε. Αρκεί να τους το περάσετε σαν παιχνίδι πρώτον και δεύτερον να είναι περισσότεροι από ένας. Ίσως την πρώτη η την δεύτερη φορά να είναι λίγο κουραστικό για σας να τους μάθετε τι πρέπει να κάνουν , και να τους εξηγείτε με κάθε λεπτομέρεια την κάθε απίθανη απορία τους, αλλά στο τέλος θα δείτε ότι άξιζε τον κόπο.Αν τους τάξετε μάλιστα, παγωτό, η σοκολάτα, η λούνα παρκ, η κάνα πεντάευρο, μέχρι και κωλοτούμπες θα κάνουν για να τα κερδίσουν. Εγώ τώρα έχω περάσει σε άλλο επίπεδο. Τους υποσχέθηκα συμμετοχή στα κέρδη από τις πωλήσεις, και ταυτόχρονα βοηθάω στο ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης.


Τι πρέπει να προσέχουμε σ αυτές τις περιπτώσεις:
1) Είμαστε πολύ λεπτομερείς στην συμφωνία. Ειδικά το πρώτο διάστημα είμαστε πολύ συγκρατημένοι στις παροχές μας και δεν πρέπει να υποκύψουμε σε κανενός είδους πιέσεις κι εκβιασμούς. Εξηγείστε τους ότι περνάμε μια χωρίς προηγούμενο κρίση, και ότι η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστότητας. Πιστέψτε με θα σας καταλάβουν σε απόλυτο βαθμό.
2) Είστε απολύτως συνεπείς στις απολαβές τους. Αν θέλετε να έρχονται με ενθουσιασμό και χαρά κάθε φορά στην εργασία τους, πρέπει να τηρείται με ευλάβεια τις υποσχέσεις σας και να μην ξεχνάτε τα έξτρα μπόνους: (αγκαλίτσες, φιλάκια, χαδάκια, γλυκόλογα)


3)  Μην έχετε περίεργες απαιτήσεις του στυλ,,,γιατί αυτό είναι έτσι, και γιατί το άλλο είναι αλλιώς. Όπως και να ναι, πιστέψτε με θα είναι μια χαρά. Αυτό που εντέλει θέλετε είναι ν απλωθεί μπογιά παντού. Και αυτό θα γίνει στο τέλος.Το πως, δεν είναι δική σας δουλειά. Αφήστε το στους ειδικούς, και να λείπουν οι ιδιοτροπίες. 
4) Τους δίνουμε εργαλεία που είναι απολύτως ασφαλή,στα κυβικά τους, και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας (γάντια,μπότες, γυαλιά, καπέλο, μάσκα, και ότι άλλο χρειάζεται κατά περίπτωση) Ειδικά για τα τσιμπήματα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Μην κοιτάτε που εσείς έχετε συνηθίσει το τσίμπημα της μέλισσας και δεν σας πολυνοιάζει. Θυμηθείτε ότι για ένα παιδί το τσίμπημα της μέλισσας είναι ένα ισχυρό σοκ. Πονάει υπερβολικά πολύ μέσα στο μυαλό τους. Τα κλάματα και οι φωνές και ο πανικός είναι αναπόφευκτα, και ίσως να μην ξαναπατήσει ποτέ του στα μελίσσια. Οπότε, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τσιμπήσει μια μέλισσα τα βλαστάρια μας. Αυτό ποτέ.

                             Και τώρα για το βάψιμοΈνα υλικό που το γνωρίζω από την οικοδομή, και αποφάσισα να το δοκιμάσω στις Κυψέλες.
Τι είναι αυτό; Με μια λέξη, είναι ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.
Τι ακριβώς κάνει;   Το υλικό αυτό είναι προϊόν νανοτεχνολογίας. Νανοτεχνολογία είναι η τελευταία λέξη της επιστήμης. Το υλικό αυτό είναι άσπρο σαν γάλα περίπου, αλλά όταν βάφεις κάτι μ αυτό γίνετε διάφανο. Δηλαδή αν βάψω μια κυψέλη, δεν υπάρχουν ορατά αποτελέσματα, και η κυψέλη φαίνεται σα να μην βάφτηκε ποτέ, όπως η κυψέλη της φωτογραφίας. Αυτό το γαλάκτωμα λοιπόν, έχει την ιδιότητα να περπατάει μέσα στο ξύλο. Εντοπίζει ρωγμές και σκισίματα, εισχωρεί εκεί μέσα, κι έπειτα διογκώνετε και κολλάει. Σφραγίζει μ αυτόν τον τρόπο όλες τις ρωγμές. Δεν χρειάζετε να βάψεις από πάνω.

Ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και σαν αστάρι.Δηλαδή αν εσύ θέλεις να βάψεις τις κυψέλες σου, τοτε μπορείς να βάψεις κατ ευθείαν επάνω στο γαλάκτωμα. (προσοχή δεν είπα αμέσως, είπα κατ ευθείαν)
για πρωτη φορά, έβαψα τρεις κυψέλες κομπλέ, μόνο με το γαλάκτωμα, και σε βάθος χρόνου θα δούμε συμπεριφορές.Για περισσότερες πληροφορίες


και επειδή είναι και δύσκολο να το βρείτε στην αγορά, για on-line παραγγελίες: 


                                             

καλή δουλειά._

4 σχόλια:

 1. Πολύ καλή παρατήρηση είχα βρει το υλικό αυτό στην usa και ζήτησα από έναν φίλο εκεί να ρωτήσει την
  εταιρεία εάν είναι τοξίκο για τα μελίσσια δεν πήραμε απαντήσει.
  Όταν το βρήκα στην Ελλάδα ρώτησα την εταιρία η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει μελέτη γ'αυτό τον λόγο
  και η συμβουλή ήταν να μην περάσω κανένα υλικό τα μελισσοκούτια η απαγοήτευση ήταν μεγάλη έλπιζα
  ότι είχα βρει έναν πολύ καλό τρόπο για το σάπισμα τον κουτιών πήρα την απόφαση να μην επέμβω στο βάψιμο
  με νανοτεχνολογία,
  Μέχρι να υπάρξει κάποια μελέτη επιστημονική η δοκιμή και παρατήρηση από μελισσοκόμο
  Υπάρχει ένα άρθρο https://sites.google.com/site/kyttaronewearth/archeia/synchronos-politismos/metallagmena/nanotechnologia-ochi-eucharisto-1
  Ο Θεός να ευλογήσει όλους τους μελισσοκόμους./

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή ,οι τεχνικές προδιαγραφές των προιόντων μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, διαβάζουμε αναλυτικά ,και κάθε φορά το πληροφοριακό υλικό με τις τεχνικές προδιαγραφές που συνοδευουν το κάθε προιόν. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι αυτού του είδους τα προιόντα βγαίνουν σε 2 εκδόσεις. Η μία πρωταρχική, είναι αυτή που απευθύνετε σε εταιρίες (χονδρική) και συνήθως ο τίτλος του προιόντος είναι ποιο... τεχνικός πχ LV17 αν θυμάμαι καλά για το συγκεκριμένο αλλά για χρήση σε μπετό, και άλλη έκδοσή (αν υπάρξει), είναι αυτή που απευθύνετε στον ιδιώτη καταναλωτή (λιανική) όπου δίνετε μια ποιο εύπεπτη ονομασία, χρησιμοποιύνται ωραιες φωτογραφίες για να προσελκήσουν τον καταναλωτή και υπάρχει και διαφορετική τιμολόγηση.
   Σε μία συσκευασία των 25 λίτρων λοιπόν, είχα διαβάσει, ότι το προιόν αφήνει ελάχιστους ρύπους στην ατμόσφαιρα (πτητικά) όσο διατηρείται σε υγρή μορφή, και δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στους ζώντες οργανισμούς και στο περιβάλον, εφ όσον το προιόν περάσει στην στερεά μορφή του.Και αυτό γίνετε σε μερικές μόλις ώρες μετά την εφαρμογή του. Γι αυτό το λόγο και η εταιρία δεν υποχρεούτε να προσθέσει έσάνς επικυνδυνότητας και τοξικότητας στο προίόν. Δηλαδή το προιόν δεν μυρίζει όταν ανοίξεις το δοχείο και κατά την εφαρμογή. Μιλάμε πάντα για το συγκεκριμένο προίόν.

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα,
  παρακαλώ πως είναι οι κυψέλες οι οποίες περάστηκαν μόνο με surfapore της nanophos? Είστε ευχαριστημένος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παρατηρηθηκε ενα πρόβλημα, ενω δεν πήραν ακόμη υγρασία, μουχλιασαν εξωτερικά. Όχι ακριβως μούχλιασαν, επιασαν μια μαυρίλα. θα ανεβάσω φωτο συντομα με περισσότερες λεπτομέριες.Ίσως τελικά το βάψιμο από πάνω είναι απαραίτητο.Θα απικοινωνήσω πρώτα με την εταιρία

  ΑπάντησηΔιαγραφή