Google Website Translator Gadget

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΒΑΡΟΑ

    Λένε στο καφενείο ότι τον Ιανουάριο και τον Άυγουστο γίνεται η καταπολέμηση της βαρόα, και σωστά το λένε για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους, εφόσον για την καταπολέμηση χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη μεθοδολογία και με τα συγκεκριμένα σκευάσματα.  Η συγκεκριμένη μεθοδολογία...Οι γονείς μου ήταν κτηνοτρόφοι,και όταν κουτσαιναν τα πρόβατα υπήρχε μόνο ενα φάρμακο.  Ο γιος μου αρώστησε και θεραπεύθηκε με συγκεκριμένη μεθοδολογία.  Τό μυαλό μας εκλαμβάνει την συνιστώμενη και ως μοναδική, προφανώς επειδή έτσι έχει γαλουχηθεί, ιδίως στον τομέα της υγείας, και γίνεται αυτό επειδή ισως η φύση μας ,το σώμα μας, δεν δίνει στους ερευνητές την πολυτέλεια των περισσότερων επιλογών.
  Τις περισσότερες φορές ίσως.
                               Η μήπως δεν είναι έτσι;
  Και στο υπόβαθρο αυτών μου των σκέψεων αχνά περιπλανιέται η ένοια των όρων κοινωνία,κράτος οργανωμενο,κυβέρνηση,δημοκρατία, ιδία συμετοχή στα δρώμενα, και το συμπλεγμα και η αλληλεξάρτηση όλων αυτών.
       Η μήπως δεν είναι έτσι;
πρέπει  να βάλω σε μια σειρα τις σκέψεις μου
  Είμαι 45 χρονών,γενήθηκα μέσα στην ανέχεια και μεγάλωσα μέσα στην ταλαιπώρια.Κουβαλάω σ όλη μου την ζωή ,την στέρηση που κληρονόμησα.Και παλεύω να το αλλάξω αυτό.Και ποιον βρίσκω απέναντί μου; Την πολιτεία.Αυτήν της οποίας είμαι γόνος και μέλος.Δεν είναι απλά απών. Είναι απέναντί μου.Μια βασίλισσα που πολεμάει και σκοτώνει τις μέλισσες γύρω τις.Ενα πατέρας που βασανίζει τα παιδιά του.Τα μελίσσια, δεν ξέρω γιατί, μου δωσαν μια προοπτική.Επρεπε να μάθω όμως.Πήρα βιβλία, μπήκα ίντερνετ, πήγα απο κοντά σε άλλους,πήγα  σε σεμινάρια .Έκανα μελίσσια απο το υστέρημά μου και την φτώχια μου.Και έρχεται η ‘‘εγκεκριμένη‘‘  εταιρία και ζητάει απο 4 εως 10 ευρώ ανα φορά και ανα κυψέλη. Και βέβαια υπάρχει και ο παράνομος τρόπος, με  15 λεπτά ανα κυψέλη και ανά φορά. Ο μή «εγκεκριμένος».Με καλύτερη δράση και μικρότερη υπολειματικότητα.Τουλάχιστον έτσι λένε κάποιοι πανεπιστημιακοί.Στην μία περίπτωση για εκατό μελίσσια θες 1000 εως 1500 ευρώ το χρόνο.Στην δευτερη περίπτωση με 28 ευρώ κάνεις την ίδια δουλειά και είσαι παράνομος.Ο ρυθμιστικός παράγοντας είναι το κράτος.Τό κράτος ορίζει ότι η εταιρία μπορεί να βγάλει πάνω απο 1000 ερώ με κόστος υλικών λιγότερο απο 6 ευρώ, και μάλιστα σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας προιόν.
   Μην ακούτε τι λέω.Έτσι κι αλλιώς αυτά που λέω είναι αυθαίρετα. Επισήμως δεν τα χω ακούσει ποτέ, Στο καφενείο τα συζητάν οι άλλοι κι εγώ ακούω. Και την μελισσοκομία στο καφενείο την μαθαίνω κι αυτήν.Που αλλού να πάω;
       Πίναμε καφεδάκι με τον Βασίλη και μου λέει:
―για την ψείρα έβαλες;
―Όχι λέω
―Είναι η καλύτερη εποχή
―Τί να βάλω λέω;
―πειράματα θα κάνεις; λέει
   Πάω λοιπόν παίρνω το σκέυασμα ,θέλει 70 γραμμάρια σε 1 λιτρο ηλιέλαιο.Δεν έχω ζυγαριά στην αποθήκη, πάω με το μάτι.Αντι για 70 βάζω 140.Το διάλυμα έγινε τοξικό για τις μέλισσες και η διαπίστωση εγινε  εκ του αποτελέσματος.Πεθαίνανε μέσα κι έξω απο τις κυψέλες.Ανα εκατοντάδες. Μέσα στο χειμώνα. Τό μελισσοκομείο είναι υπο διάλυση. Και βεβαίως φταίω εγώ και μόνον εγώ που δεν ήξερα τι έκανα. Που δεν έχω μια ζυγαρια στην αποθήκη, που δεν εχω μια αποθήκη της προκοπής, και που καθομαι και κανω βλακείες,

2 σχόλια:

  1. Καλέ μου φίλε ούτε ζυγαριά δεν χρειάζεται μια σύριγγα 60αρα και όχι 7 αλλά 6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο,μου το παν κι αλλοι,Ισως ολο αυτο ηταν μια καλη ωθηση να κινηθω προς ποιο φυσικα σκευασματα.

      Διαγραφή